Hur kan Ulf Kristersson påstå att man är överens politiskt och att Alliansen skulle vara mer eniga än någonsin? Det vi läser på Omni.se är för mig helt obegripligt. Det är inte för inte som Krönikan.se  presenterar en ”Bättre förr” lista och nu tror jag faktiskt att Alliansen skulle passa in och kanske toppa den listan. Jag vet att det var då och jag vet att det föregicks av ett dopp i Maud Olofssons badtunna. Men faktum kvarstår, en starkare Allians än just den som Reinfeldt & Co då skapade får vi nog se oss i stjärnorna efter. Och det tror jag till och med att det rödgröna blocket håller med om.

En av de stora stötestenarna är givetvis samarbetet med SD som Ulf & Ebba öppnat upp för och som Annie & Jan har stängt till sedan länge. Och vill man inte ha en svekdebatt då skall man nog hålla den dörren stängd och låst.

Finns det verkligen något alternativ kvar till regeringsmakten annat än en mittenregering? Sakpolitiskt tror jag att man kan komma överens i många komplicerade frågor. Och det bör man eftersom det alltid är ett givande och tagande och många kompromisser i politik.  Men att tro att C och L väljarna skulle acceptera ett samarbete med SD, vare sig det vore passivt eller aktivt, skulle det sannolikt vara dödsstöten för i vart fall L och Jan som därmed skrivs ut ur den politiska historien med ett svek som orsak. 

Var istället med att skapa något riktigt stort: ett ”Mittens Rike” där ytterligheterna hålls på sidorna till förmån för en inkluderande regering. Det skulle vara lagom. Och det är vi ju kända för här i mellanmjölkens land, Sverige