Det parlamentariska läget just nu tycks vara det mest komplicerade någonsin. Ingen vill leka med SD. Däremot vill man i de båda andra blocken inta statsministerposten och styra landet.

Men om nu en miljon Svenskar röstat på Sverigedemokraterna, skall man då inte gå in i samarbete med dem oavsett ?

För mig är detta scenariot helt otänkbart. Det största annledningen till detta är att SD påstår att de har nolltolerans mot antisemitiska och rasistiska åsikter och uttryck. Likväl kunde vi under valvakan se Kent Ekerot frottera sig i vimlet hos SD.  Således konstaterar jag att SD behöver en rejäl omgång till av såväl tvål till att löddra munnen med samt att den påstått tvättade byken återigen tvättas med stålull och detta i decennier framöver. 

Talmannen har nu föreslagit att Ulf Kristersson skall få sondera förutsättningarna för att bilda en regering. Och om nu ingen vill samarbeta med SD så återstår väl inget annat än en regnbågsregering (bara det får väl det Bruna partiet att gå i taket) med blåa, röda och gröna partier i regeringsställning.

Som jag ser det delar statsministerkandidat Kristersson med sig av makten och låter de rumsrena motståndarna få tunga ministerposter mot att man behåller statsministerposten.  Detta är ett måste för att komma vidare om man vill ha riksdagens stöd och detta utan att bry sig om vad SD anhängare tycker. 

Sålunda, är manegen krattad. Förnuftet kan segra om man bara gemensamt och aktivt stöldjer varandras förslag. Det är enda sättet att hålla SD utanför den poliska arenan samt att få Herr Åkessons röda knapp att bli grå och intetsägande.

#regnbåge #regering #talman #ulfkristersson #moderaterna