Valsafari får en ny innebörd när Indien går till val.

Valsafari, ny innebörd när Indien går till val med val- och industriturism

Så har den startart. Valturismen. Inte en val så långt ögat når, däremot ett val, närmare bestämt det 17:e i ordning sedan Indien blev självständigt. Är du politiskt intresserad då finns all anledning till att fundera på om du inte skall ta dig till Indien och ser hur valet går till. Resebyrån som startat det hela är Akshar Tours som ligger i staden Ahmedabad i Regionen Gujarat. Valsafari får därmed en ny innebörd när Indien går till valurnorna.

Enligt CNN som intervjuat resebyråns grundare, Mr Manish Sharma, som berättar att valet är en begivenhet, som en festival med många event, parader och stora möten för att förmedla sina visioner om framtiden. Under siten www.electiontourismindia.com hittar man packet av alla de slag och till olika delar av Indien.

Skillnaderna är stora

Eller vad sägs om resor som “Äventyrliga och politiska södra Indien”, “Gräsrotsdemokrati i Kerala” eller varför inte “Gandhi’s Gujarat”? Valet pågår till hela vägen till den 23 Maj och man räknar med 10 000 valturister i år. Valet i Indien är mycket komplicerat eftersom man måste ta hänsyn till så många olika delar där språk, kultur och regelverk bara är några. Skillnaderna är stora i systemet och visar på dynamiken och folkets kraft säger Mr Sharma.

Förutom att vara innovativa och erbjuda resor till det politiska Indien erbjuder också resebyrån flera olika industriresor. Paketresor där man kan uppleva den indiska industrin. Allt från 2-3 och upp till 12 dagars paket där man besöker Bil- och klockfabriker och petroleumindustrier.

But Sharma says he’s always on the lookout for ways to innovate and expand. That’s how he came to introduce what he calls “election tourism” to India back in 2012.


Mr Manish Sharma, grundare av Akshar Tours och Electiontourismindia

Så otroligt innovativt att nischa sin verksamhet att täcka in såväl Politik och Industri. Det verkar tydligen redan fungera med kunder från USA, Storbritannien och Japan. Det blir spännande att se om konceptet kommer att blomma ut även hos oss frusna turister från Skandinavien. Kanske lagom till det Amerikanska valet när Trump skall fightas för ytterligare 4 år. och där Republikaner och Demokrater gör gemensam sak för att det inte skall bli så. Det, det kan bli en spännande valsafari att göra.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *