Vi bytte Mello mot Harry Potter

Mello

Visst har Sverige haft otvetydiga framgångar i musik men vägen till framgången har varit både spretig och ganska tråkig. Den oändliga serien av program och deltävlingar som skall skapa Melloyra i vårt lade vi själva på hyllan för länge sedan när vi under många år bytte Mello mot Harry Potter.

jag frågar runt lite och ber människor beskriva med några ord vad de känner inför ordet och företeelsen Mello får jag blandade svar. Likgiltig, gulligt, folkfest, kasst, för långt, dåliga låtar är alla några av de ord man gärna uttalar i sammanhanget. Men är det verkligen så? Är Sverige verkligen så tudelat? Sitter halva Svenska Folken med andra kanaler framför ögonen eller spelar man kanske kort vid köksbordet istället. Eller både och? Kanske har man radion eller TV’n på och lyssnar på Mello i direktsändning.


Likgiltig, gulligt, folkfest, kasst, för långt, dåliga låtar

Folk på frågan om sitt förhållande till Mello

Nyss tittade jag på dagens startfält i Mello och jag blir förvånad över flera detaljer. Artisterna som jag över huvud taget känner igen är till antalet två, Arja och Anna. Och snart hittade jag ett annat bekant namn bland upphovsmännen. Inte mindre än fyra av bidragen är skrivna av storheten Thomas G:son, men hur kan det komma sig?

Nya förmågor

Thomas har visserligen lyckats fantastiskt väl genom åren och vi borde förstås tacka honom. Men om vi skall få fram nya förmågor behöver vi tänka nytt. Framförallt eftersom det förefaller vara väldigt svårt att passera nålsögat och bli antagen. Även om man kan sin sak. Eller är det så att vi helt enkelt inte har andra bra låtskrivare i Sverige?

Oavsett så startar spektaklet idag och det blir nog att lyssna vida sidan om. På sin höjd. Det är en lång väg kvar men jag ser fram emot att se vem som vinner och får representera Sverige i den stora finalen i vår.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *