Vi pratar politik som aldrig förr

den politiska debatten

För ju fler kockar den här politiska soppan får, desto större blir frustrationen. Men just det torde ju innebära att man som väljare blir klarare över vad man vill och inte vill. Den politiska debatten fortsätter och sällan har det pratas så mycket politik. På arbetsplatser och i skolor. På fik och i pubar. På lunchställen och hemma vid middagsbord och tv soffor. Och det är det riktigt positiva med den politiska debatten och frustrationen just nu.

Amatöranalyserna står som spön i backen och precis som i idrotten vet dom som sitter på läktaren bäst. Och när man vet bäst så gläntar man, måhända oavsiktligt, på dörren till att säga om man står till höger, vänster eller kanske i mitten. Men det är bra. Det är bra att den politiska debatten har kommit igång och att den fortsätter på samma sätt.

Din röst är värd mer nu än före valet. För du kan mer nu

Sannolikt kommer det att borga för att väljarna ser på sin egen röst som så mycket mer värd nu än vid förra valet. Eftersom man är bättre påläst. man vet vilka som man tycker svikit mest (för alla har ju svikit oavsett vilka som hamnar i regeringsställning.


Ingen plats för eftergifter till V

Enligt omni.se och Ekot

En röst på Sverigedemokraterna till exempel tycks helt ha försvunnit ut periferin. Ingen vill ju prata med Herr Åkesson och om man nu lagt sin röst där vad tycker man iom det. Tänker man om vid ett nästa val oavsett om det är ett extraval eller vanligt?

Som jag skrev igår och som jag varit inne på tidigare, här på krönikans.se så har mediehusen ett fantastiskt år bakom sig. Ett val i Sverige där utgången inta bara är oviss utan helt omöjlig att ens gissa. Titta bara på gårdagen där helt plötsligt Jonas Sjöstedt och V blev vågmästare och fick statsministeromröstningen flyttad. Vem hade satsat pengar på det innan valet?

Och Akademin, där utgången inte bara är helt oviss utan helt omöjlig att gissa. Har vi kvar en Akademi värd namnet om 5 år? Och sitter Horace Engdahl kvar. Vad skulle du satsa pengar på?

Och Brexit där utgången inte bara är helt oviss utan helt omöjlig att gissa. Blir dom kvar eller inte och vad händer i dag efter omröstningen i Parlamentet. Om du skulle satsa ett pund på den mest sannolika utgången. Vilken skulle det vara då?

Blir Trump kvar i fyra år till?

Och så pajasen Trump på andra sidan pölen där utgången inte bara är helt oviss utan helt omöjlig att gissa. Blir han kvar i fyra år till? skulle du sätta en dollar på det idag.

Om du tycker att frågorna är svåra att svara på så kan du ju fundera på hur våra politiska och kulturpolitiska redaktioner har det nu för tiden. ju mer komplext och svår gissat det blir desto fler gissningar, analyser och kommentarer blir det. I tidningar och TV, i Sociala medier, och i webbkanaler. Och det är jättebra. Jättebra för Sverige att den politiska debatten hålls kokande. Och att alla tar del av den.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *